Takie szybkie obiady, to świetny pomysł, kiedy mamy mało czasu, a nie chcemy jeść fast-foodów czy innego świństwa. Poza tym mamy właśnie sezon na truskawki ( w zimę można użyć mrożonych truskawek i zmieszać je z twarogiem) i kto powiedział, że nadają się one tylko do deserów i konfitur? Moja wersja nie jest bardzo słodka, rolę cukru głównie zastępują tutaj truskawki, poza tym wolę czuć poszczególne smaki.
- 125 twarogu półtłustego (lub chudego w wersji light)
- 4 łyżki gęstej śmietany 18% (lub jogurt naturalny w wersji light)
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 15 truskawek
- 2 porcje domowego makaronu (klik) lub innego, waszego ulubionego
Twarożek rozdrabniamy przy pomocy widelca. Dodajemy śmietanę (jogurt), cukier i mieszamy. Truskawki kroimy w słupki/kostkę. Na ciepły makaron wykładamy połowę twarożku i truskawek. W razie potrzeby możecie dosłodzić twarożek, ja wole wersję mniej słodką.
Pomysł na obiad bierze udział w akcji:
Pomysł na obiad bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz