Prosty przepis na camembert z grilla, świetny dodatek do tradycyjnych potraw mięsnych. Ser rozpływa się po przecięciu, można go zjadać z konfiturą z żurawiny, przypieczonym chlebem na ruszcie lub bez dodatków. Pomysł od znajomych, u których wczoraj mieliśmy okazję wypocząć i dobrze zjeść.
Składniki:
- 4 krążki sera camembert
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pieprz czarny (wedle uznania)
- sól (wedle uznania)
Podane przyprawy i oliwę mieszamy tworząc marynatę, do której następnie wkładamy serki na około 30 minut.
Krążki grillujemy tak długo, aż zarumienią się z obu stron. Do przekładania nie używamy ostrych przyrządów, aby nie nakłuć sera.
Cóż za rozpusta! Pyszności :)
OdpowiedzUsuńjak ja kocham plesniaczki boziuuuu ;)
OdpowiedzUsuńpyszneee, można jeszcze ponabijać kawałkami czosnku :) pozdrawiam i polecam dania z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/
OdpowiedzUsuńCzęsto podawany i fajny dodatek do dań z grilla. My polecamy szczególnie go do jagnięciny.
OdpowiedzUsuńUwielbiam je jako danie główne, a nie jako dodatek ;) pzdr
OdpowiedzUsuń