Bardzo efektowna ozdoba na Święta Bożego Narodzenia. Wystarczą foremki w kształcie gwiazdek o różnych wymiarach - minimum 5, ciasto piernikowe i trochę lukru do sklejenia.
Składniki:
10 pierników w kształcie gwiazdek
lukier biały (białko + cukier puder)
kolorowe perełki, cukier puder do ozdoby
Najlepiej, jeżeli przygotujemy na jedną choinkę po 2 sztuki gwiazdek z każdego wymiaru, wtedy drzewko jest bardziej "dorodne". Nie muszę chyba dodawać, że na początek sklejamy ze sobą największe gwiazdki i stopniowo dodajemy co raz mniejsze, pamiętając o tym, aby ramiona gwiazdek nie nachodziły na siebie. Warto również do łączenia ciasteczek użyć grubszej warstwy lukru, to również gwarantuje lepszy efekt końcowy.
W tle choinka wykonana z makaronu :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz