środa, 22 czerwca 2016

Koktajl z bananem, otrębami żytnimi i jarmużem



Jak komuś w rodzinie pęka ząb, to bywa, że przechodzi na dietę płynną. W związku z powyższym mam do zaproponowania poniższy koktajl. Nawet córce smakowało, co wprawiło mnie w nielada zdziwienie. Koktajl słodki, z nutką waniliową, dzięki dodatkowi smakowego mleka sojowego.


Składniki:
  • 1 dojrzały banana
  • 1 garść jarmużu
  • 1,5 czubatej łyżki otrębów żytnich
  • 1 szklanka mleka sojowego (ja użyłam o smaku waniliowym)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego
Banana obieramy ze skórki, jarmuź przemywamy wodą, Wszystkie składniki łączymy w mikserze do uzyskania gładkiej konsystencji. 
Można użyć zamrożonego wcześniej banana albo dwie kostki lodu, aby napój był bardziej orzeźwiający.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz