niedziela, 7 kwietnia 2013

Randka tuńczyka ze szpinakiem

- w akompaniamencie makaronu


Sposób na baaaardzo szybki w przygotowaniu obiad, dla lubiących szpinak i tuńczyka. Najwięcej czasu zajmuje gotowanie makaronu. Pomysł na to danie podsunęła mi współlokatorka, z czasów kiedy jeszcze mieszkałam i pracowałam w Krakowie. Ach, co to były za czasy :) 



Składniki (2 porcje):
  • 130-180 gr tuńczyka z puszki w sosie własnym (może być też z wody, w oleju)
  • 200 gram szpinaku
  • ząbek czosnku
  • sól/pieprz
  • makaron


Na początku przygotowujemy makaron. W między czasie na patelnię wrzucamy mrożony szpinak, tuńczyka z zalewą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy szpinak się rozmrozi, a makaron będzie al dente - dodajemy go do patelni mieszamy, tak aby wszystkie składniki się połączyły i makaron był ładnie oblepiony tuńczykiem i szpinakiem. Doprawiamy do smaku i zajadamy.


3 komentarze: