poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Jajecznica na białej kiełbasie



Składniki (1 porcja):
  • 2 jajka 
  • pół małej, sparzonej białej kiełbasy
  • pół małego pomidora
  • łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • garść ulubionych kiełków
  • sól morska, pieprz świeżo mielony - do smaku
  • odrobina masła do smażenia
  • pieczywo z ziarnami opieczone w tosterze, posmarowane odrobiną masła



Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy 2 minuty na maśle, dodajemy jajka i pokrojonego w kosteczkę pomidora, podsmażamy chwilę. Staramy się nie mieszać mocno, aby kawałki jajecznicy były dość duże. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Kiedy białko prawie całkowicie się zetnie dodajemy szczypiorek, mieszamy - i  od razu przekładamy na talerz, posypujemy kiełkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz