Składniki (1 porcja):
- 2 jajka
 - pół małej, sparzonej białej kiełbasy
 - pół małego pomidora
 - łyżeczka posiekanego szczypiorku
 - garść ulubionych kiełków
 - sól morska, pieprz świeżo mielony - do smaku
 - odrobina masła do smażenia
 
- pieczywo z ziarnami opieczone w tosterze, posmarowane odrobiną masła
 
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy 2 minuty na maśle, dodajemy jajka i pokrojonego w kosteczkę pomidora, podsmażamy chwilę. Staramy się nie mieszać mocno, aby kawałki jajecznicy były dość duże. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Kiedy białko prawie całkowicie się zetnie dodajemy szczypiorek, mieszamy - i od razu przekładamy na talerz, posypujemy kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz