wtorek, 19 kwietnia 2016

Pasta jajeczna z awokado


Pasta w zależności od wybranej opcji jest bardziej lub mniej fit. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem zaraz po przygotowaniu, zachowuje wtedy swoje walory smakowe i piękny kolor.



Składniki (na 2-3 kanapeczki):
  • 2 jajka
  • pół awokado
  • łyżeczka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
  • sól i pieprz
  • pół łyżeczki oliwy ekstra vergine

Opcjonalnie:
  • pół ząbka czosnku
  • łyżeczka majonezu
  • rzeżucha
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
Awokado myjemy, wydrążamy i kroimy w drobną kostkę. Polewamy sokiem z cytryny, dzięki czemu dłużej zachowa swój kolor.
Składniki łączymy z oliwą i doprawiamy pieprzem i solą.
Opcjonalnie dodać możemy starty czosnek, majonez i rzeżuchę.
Pasty starczy na 2-3 kromki chleba.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz