Pasta w zależności od wybranej opcji jest bardziej lub mniej fit. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem zaraz po przygotowaniu, zachowuje wtedy swoje walory smakowe i piękny kolor.
Składniki (na 2-3 kanapeczki):
- 2 jajka
- pół awokado
- łyżeczka soku ze świeżo wyciśniętej cytryny
- sól i pieprz
- pół łyżeczki oliwy ekstra vergine
Opcjonalnie:
- pół ząbka czosnku
- łyżeczka majonezu
- rzeżucha
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
Awokado myjemy, wydrążamy i kroimy w drobną kostkę. Polewamy sokiem z cytryny, dzięki czemu dłużej zachowa swój kolor.
Składniki łączymy z oliwą i doprawiamy pieprzem i solą.
Opcjonalnie dodać możemy starty czosnek, majonez i rzeżuchę.
Pasty starczy na 2-3 kromki chleba.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz