niedziela, 7 lipca 2013

Camembert z grilla


Prosty przepis na camembert z grilla, świetny dodatek do tradycyjnych potraw mięsnych. Ser rozpływa się po przecięciu, można go zjadać z konfiturą z żurawiny, przypieczonym chlebem na ruszcie lub bez dodatków. Pomysł od znajomych, u których wczoraj mieliśmy okazję wypocząć i dobrze zjeść. 


Składniki:
  • 4 krążki sera camembert
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz czarny (wedle uznania)
  • sól (wedle uznania)
Podane przyprawy i oliwę mieszamy tworząc marynatę, do której następnie wkładamy serki na około 30 minut.
Krążki grillujemy tak długo, aż zarumienią się z obu stron. Do przekładania nie używamy ostrych przyrządów, aby nie nakłuć sera.



 




5 komentarzy:

  1. Cóż za rozpusta! Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak ja kocham plesniaczki boziuuuu ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszneee, można jeszcze ponabijać kawałkami czosnku :) pozdrawiam i polecam dania z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/

    OdpowiedzUsuń
  4. Często podawany i fajny dodatek do dań z grilla. My polecamy szczególnie go do jagnięciny.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam je jako danie główne, a nie jako dodatek ;) pzdr

    OdpowiedzUsuń