piątek, 29 kwietnia 2016

Koktajl z imbirem, truskawkami i jabłkami


Koktajl jest orzeźwiający, pobudzający kubki smakowe dzięki dodatkowi startego imbiru i pełen witaminy C! Postanowiłam skomponować go w domu, bazując na koktajlu, który miałam przyjemność wypić w Tucholi w Restauracji Patio. Rewelacja!



Składniki:
  • szklanka mrożonych truskawek
  • pół dużego, słodko-kwaśnego jabłka
  • starty imbir (nie więcej niż pół płaskiej łyżeczki-bo będzie za ostre)
  • 150 ml wody mineralnej
  • 1-2 łyżeczki płynnego miodu (opcjonalnie)

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy! Polecam na początek dodać mniej imbiru oraz miodu i ewentualnie dodać w trakcie więcej, jeżeli koktajl wyda nam się wciąż niedoprawiony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz